Jos Schelfhout (1953) is kunstschilder in Bergschenhoek.          

Hij is geboren in Munstergeleen (Limburg), opgegroeid in Oisterwijk (Brabant) en sinds 1980 woonachtig in Bergschenhoek (een dorp net boven Rotterdam).

In de afgelopen jaren heeft hij een verscheidenheid aan stijlen ontwikkeld. Zijn werk laat dan ook vele kanten van hemzelf zien. Schilderen is voor hem: Kijken, emotie, intuitie, kleur, expressie en abstractie

Historie:

In 1995 is hij in contact gekomen met kunstenaar Gerard Rietbergen en heeft hij van hem de "grondbeginselen van creativiteit en schilderen" geleerd .

Daarna heeft hij vele cursussen gevolgd, van steeds meer figuratief (acryl en olieverf) tot volledig abstract. Zo heeft hij ook bij meerdere kunstenaars les gehad op hun atelier.

Vanaf 2008 tot 2012 heeft hij een aantal maanden per jaar les bij kunstschilder Jan van Lokhorst te Gouda. In die periode schildert hij in Frankrijk 1 week intensief  met Jan en een groep cursisten, op locatie en bij de boerderij van Jan. 

Bij Jan van Lokhorst is zijn manier van schilderen het meeste veranderd. Hier is hij echt " los" gekomen van zijn rationele kant en is zijn creatieve kant veel meer ontwikkeld. Zijn werk is hierdoor veel vrijer geworden. De emotie die een bepaald beeld bij hem oproept kan hierdoor steeds beter worden omgezet in kleuren en vormen.